SME Transform Call

SME Transform Call novi je poziv EIT Manufacturing zajednice znanja i inovacije kojim se SME tvrtkama aktivnim u proizvodnoj industriji želi podići konkurentnost kroz potporu u provedbi njihovih transformacijskih projekata. EIT Manufacturing zajednica želi poduprijeti transformacijske projekte vezane za poboljšanje proizvodnih linija i sustava i integriranje zrelih inovativnih rješenja vezanih za proizvodnju.

EIT Manufacturing nudi dva transformacijska paketa.

Transformation services package (TSP) se sastoji od:

  • Podrške u provedbi projekta
  • Podrške u konceptualizaciji i implementaciji projekta
  • Pomoći pri izboru relevantne tehnologije i davatelja usluga
  • Pomoć od najboljih svjetskih stručnjaka relevantnih za područje transformacije vaše tvrtke
  • Priliku da se pridružite EIT Manufacturing mreži partnera te pristup istoj mreži
  • Internacionalnu vidljivost i publicitet kroz komunikacijske kanale EIT Manufacturinga
  • Partnerstvo EIT Manufacturinga u Vašoj transformaciji

EIT Manufacturing zajednica želi poduprijeti najbolje ideje i projekte s velikim potencijalom integracije inovativnih tehnologija u proizvodne lance vrijednosti. Također, EIT Manufacturing nastoji poduprijeti aktivnosti koje imaju visoki potencijal za komercijalizaciju.

U sklopu financijske održivosti EIT Manufacturinga, tvrtke koje provedu transformaciju će tijekom 4 godine nastavno na završetak projekta dijelom prihoda participirati u razvoju financijske stabilnosti EIT Manufacturinga.

Transformation Financial Support Package (TFP)

Uz sve već navedene mogućnosti TSP paketa, TFP paket nudi i financiranje u maksimalnom iznosu od 150 000 eura. Sredstva dobivena ovim paketom moraju biti utrošena u skladu s naputcima EIT Manufacturinga detaljno definiranima u pozivnom dokumentu.

Prijaviti se mogu tvrtke koje odgovaraju opisu SME tvrtke po pravilima Europske Unije, što uključuje „manje od 250 zaposlenika, te godišnje prihode manje od 50 milijuna eura, osnovane u bilo kojoj državi koja je dio Horizon Europe i koja ima komercijalno prisustvo (više od 20% prodaje tvrtke odvija se u drugoj državi) ili industrijsko prisustvo (više od 20% radne snage tvrtke locirano je u drugoj državi) u drugim državama Horizon Europe.

Definicija SME tvrtke po pravilima EU: https://ec.europa.eu/growth/smes/sme-definition_en

Prijave su otvorene do 30. rujna 2021. u 23.59 sati, a prijaviti se možete ovdje: http://businesscreation.eitmanufacturing.eu/transform/


Prijave će se evaluirati kontinuirano i redoslijedom dolaska tako da se SME tvrtke pozivaju da prijavu pošalju što ranije.

Više informacija o uvjetima, mogućnostima i financiranju možete pronaći u pozivnom dokumentu: http://businesscreation.eitmanufacturing.eu/wp-content/uploads/2021/06/SME_Transform_Call_2021_Terms_and_Conditions.pdf

EIT Manufacturing organizira i informativne webinare vezane u projekt, a sljedeći se održava 15. srpnja od 12 – 13 h, prijaviti se možete ovdje: https://forms.office.com/r/8rsn96ZbuG

Sa svim pitanjima možete se javiti g. Farughu Ebrahimpuru na adresu e-pošte: farugh.ebrahimpur@eitmanufacturing.eu

Podijeli:

Novosti