BoostUp! Bridge

BoostUp! BRIDGE projekt je EIT Manufacturing zajednice znanja i inovacija osmišljen s ciljem da poveže partnerske korporacije EIT Manufacturinga koje se suočavaju s izazovima u proizvodnim procesima i start-up i scaleup tvrtke koje imaju rješenja za zadane izazove.

Tri su korporacije zadale izazove za koje im treba rješenje u dva područja:

  • Low Environmental Footprint Systems & Circular Economy for Green Manufacturing.
  • Whirpool EMEA: NET Zero Operations – Designing and implementing a process to measure and drive the energy efficiency and performance of a painting process line at the industrial plant in Biandronno, Italy.
  • voestalpine: Measuring & Modelling CO2 Emissions – Measuring and Modelling CO2 emissions of direct material suppliers (from cradle to gate, including recycling).
  • EROSKI: Optimizing Product Shelf Life – Implementation of an AI driven solution to model, analyze and optimize the shelf life of products.

Projekt je organiziran kao natjecanje. Zainteresirane start-up i scaleup tvrtke sudjelovat će na radionicama vezanim uz izazov za koji su se prijavile na kojima će korporacije pojasniti što traže, nakon čega će imati oko mjesec dana za prilagoditi svoje rješenje zadanom izazovu i predati ga na ocjenjivanje. Rješenja će ocjenjivati nezavisni stručnjaci iz industrije, a tvrtke s najbolje ocjenjenim rješenjima ulaze u završni krug natjecanja.

18. listopada održat će se završni krug natjecanja u sklopu svjetskog tjedna proizvodnje na kojem će finalisti imati prilike prezentirati svoja rješenja, a najbolje tvrtke iz sve 3 kategorije moći će, osim međunarodne vidljivosti i prepoznatljivosti, osvojiti do 50 000 € novčane nagrade kao i potporu pri daljnjem rastu i razvoju od EIT Manufacturing zajednice znanja i inovacija.

Prijaviti se mogu tvrtke iz država članica Europske Unije kao i država u kojima se provodi Horizon Europe koje imaju rješenje tehnološke spremnosti 8 ili više (TRL8 – Technology Readiness Level). U obzir mogu doći i tvrtke s rješenjima TRL7 samo ako imaju precizni plan postizanja TRL8 do rujna 2021.

Detaljnije o izazovima možete saznati ovdje: https://events.eitmanufacturing.eu/boostup/wp-content/uploads/2021/07/EIT-Manufacturing-BoostUp-Bridge-2021-Challenges.pdf

Rok za iskaz interesa start-up i scaleup tvrtki je 6. rujna 2021. u 12.00 sati, a vrši se putem poveznice: https://eitmanufacturing.submittable.com/submit/08bb78bb-f7b7-4252-b60d-6b6bbae92052/boostup-bridge-2021-expression-of-interest-to-participate

Hodogram samog natjecanje i detalje možete saznati ovdje: https://events.eitmanufacturing.eu/boostup/startup-challenge-competition/

Podijeli:

Novosti