Partnerstvom do rasta – predstavljanje startupova

Manufacturing Innovation as a Driver of the Future

7.12.2023.

Wespa Spaces Business&Longue, Radnička cesta 52, Zagreb

11:15-12:15

Partnerstvom do rasta program je koji organizira EIT Manufacturing Hub Hrvatska kako bi startup ili scaleup tvrtkama pomogao u povezivanju s proizvodnim kompanijama te ojačao njihove kompetencije za pokretanje poslovnih i inovacijskih suradnji.

Startup i scaleup tvrtkama pomažemo kroz dvomjesečni program koji se sastoji od kombinacije edukacija, savjetovanja i prilika za predstavljanje i upoznavanje s partnerima.

Na konferenciji Manufacturing Innovation as a Driver of the Future predstavit će se sljedeći startupovi:

ERGA d.o.o.

Tvrtka ERGA već trinaest godina uspješno pruža usluge industrijske automatizacije i upravljanja procesima, kao i optimizacije proizvodnih procesa. Uz to, razvijaju prilagođena rješenja prema specifičnostima procesa i zahtjevima kupca. Razvili su inovativni softver namijenjen automatizaciji i optimizaciji proizvodnog procesa u papirnoj industriji automatizacijom izmjene proizvodnih naloga. Implementacijom rješenja ostvaruje se skraćivanje vremena izmjene naloga za 30-50% u odnosu na promjenu proizvodnje vođenu od strane operatera.

PROTOSFERA

Protosfera se fokusira na industrijsku primjenu modernih tehnologija izrade prototipova (3D ispis i 3D skeniranje). Njihov tim širokog tehničkog znanja pomoći će vam optimizirati svoj proizvod za proizvodnju i odabrati pravu kombinaciju materijala i tehnologije za specifični slučaj upotrebe.

Rearm

REARM

REARM je IT tvrtka posvećena inovacijama u području robotike i računalstva. Unutar tri godine od osnivanja postali su prepoznatljivi po razvoju low-code rješenja koja preoblikuju način na koji se pristupa tehnologiji. Kroz usluge programiranja i implementaciju vlastitih proizvoda, uspješno surađuju s velikim stranim tvrtkama, kao i s domaćim startupovima. Proizvod koji je tvrtka osmislila, PowerIoT, mijenja način upravljanja industrijskim robotima i razvoja proizvodnih linija.

Subpixel

SUBPIXEL

Tim stručnjaka koji uspješno implementira automatizirane sustave kontrole kvalitete u različitim industrijama, uključujući automobilsku, čeličnu, elektroničku industriju i proizvodnju vrata, značajno poboljšavajući kvalitetu proizvoda i učinkovitost proizvodnje. Od prvih koraka fokusirali su se na razvoj specijaliziranog softvera, a od ove godine razvijaju vlastiti serijski proizvod za precizno mjerenje i detekciju defekata na velikim površinama, poput ulaznih vrata, aluminijskih ploča, drvenih površina i slično.

NADES Design

NADES Design čini skupina znanstvenika iz Laboratorija za primjenu stanične tehnologije i biotransformacije Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Njihova je misija promijeniti industrijsku uporabu otapala. Dizajniraju i proizvode inovativna zelena biootapala za upotrebu u ekstrakciji, biokatalizi i bioznanosti, u potpunosti zadovoljavaći principe zelenih i održivih tehnologija.

LINK ES/Affirmativa

Affirmativa Consulting odgovora na postavljene projektne zadataka klijenata iz proizvodne industrije s naglaskom na digitalnu transformaciju i zelenu tranziciju.  Razvijaju LINK ES programsko rješenje koje unaprjeđuje i digitalizira elemente konzultativnog procesa u tvrtki naručitelja i omogućuje konzultantu da svoju uslugu proširi sa savjetodavne na izvršnu, u segmentu povezivanja unutar digitalizacijskog procesa, što je jedna od glavnih postavki Industrije 4.0. Programsko rješenje sastoji se od podesivih komunikacijskih sučelja koja su upravljiva putem podešavanja niza parametara sustava.

Podijeli:

Novosti