Radionica: Unapređenje kontrole kvalitete primjenom računalnog vida

Manufacturing Innovation as a Driver of the Future

7.12.2023.

14:45-16:30

Radionica “Unapređenje kontrole kvalitete primjenom računalnog vida” je osmišljena kao praktičan uvod u korištenje računalnog vida za unapređenje procesa kontrole kvalitete. Ova radionica je posebno korisna za inženjere, tehničare, te stručnjake u području automatizacije i kontrole kvalitete koji teže integraciji naprednih tehnologija u svoje proizvodne procese, ali i one koji se žele upoznati s ovom tehnologijom.

Fokus radionice je na rješavanju dva česta problema u kontroli kvalitete: detekciji anomalija i brojanju proizvoda. Kroz interaktivne sesije, sudionici će naučiti kako razvijati, optimizirati i evaluirati algoritme računalnog vida specifično usmjerene na ove izazove.

Program radionice obuhvaća:

  1. Priprema i obrada ulaznih podataka za procese računalnog vida.
  2. Izbor i dizajniranje modela računalnog vida s fokusom na konvolucijske neuronske mreže
  3. Učenje modela
  4. Detaljna evaluacija modela
  5. Iterativne strategije za poboljšanje učinkovitosti modela

Sudionici će nakon radionice biti sposobni prepoznati praktične probleme kod kojih je moguće primijeniti računalni vid te koja su ograničenja i izazovi kod njegove primjene u realnim uvjetima.

Pristupnici radionice trebaju ponijeti vlastito računalo kako bi aktivno mogli pratiti radionicu i sami eksperimentirati. Također, potrebno je imati i aktivan Googleov račun (npr. Gmail, Drive i slično) s obzirom da će se na radionici koristiti Google Colab platforma.

Voditelji radionice:

Mihael Gudlin

dr. sc.
MIHAEL GUDLIN

Mihael Gudlin magistrirao je i doktorirao industrijsko inženjerstvo i menadžment na Sveučilištu u Zagrebu, Fakultetu strojarstva i brodogradnje. Trenutno je zaposlen na Katedri za proizvodni menadžment Zavoda za industrijsko inženjerstvo Fakulteta. Njegova stručnost i istraživački fokus leži u području računalnog vida, dubokog učenja i industrijskog inženjerstva, s posebnim fokusom na korištenje umjetne inteligencije za analizu i poboljšanje učinkovitosti u proizvodnim procesima.

dr. sc.
DAVOR KOLAR

Davor Kolar magistrirao je i doktorirao industrijsko inženjerstvo i menadžment na Sveučilištu u Zagrebu, Fakultetu strojarstva i brodogradnje. Nakon dvije godine u
industriji pridružio se timu matičnog fakulteta kao istraživač. Trenutno je docent i voditelj Laboratorija za održavanje na Zavodu za industrijsko inženjerstvo. Njegov glavni znanstveni interes vezan je za unapređenje procesa održavanja primjenom naprednog računarstva.

Davor Kolar

Podijeli:

Novosti