Panel: Vještine i dobrobit radnika u eri Industrije 5.0 

Manufacturing Innovation as a Driver of the Future

7.12.2023.

10:00-10:45

Jesu li vaši radnici spremni za Industriju 5.0, otporan i održiv proizvodni koncept proizvodnje budućnosti usmjeren na čovjeka? Raspravljat će se o vještinama radnika važnim za budućnost, kao i o prednostima cjeloživotnog učenja u kojem akademska zajednica može igrati ključnu ulogu. Bit će riječi i o najsuvremenijim izazovima upravljanja ljudskim resursima kao što su starenje radne snage, manjak radne snage, fluktuacija, motivacija i dobrobit radnika, ali i o odgovorima na pitanje “Hoće li me AI zamijeniti?”.

Panelisti: 

KLEMEN ŠEŠOK

Klemen Šešok je slovenski poduzetnik. Nakon završetka Pravnog fakulteta na Sveučilištu u Ljubljani, započeo je karijeru kao porezni i pravni stručnjak u Deloitteu. Godine 2004. suosnovao je Taxgroup, vodeću slovensku porezno-pravnu savjetodavnu tvrtku. Aktivno se bavi razvojem nekretnina, s najznačajnijim projektom Industrijskog Parka Beograd na 180 hektara. Od 2015. je u Iskri d.d., vodećem slovenskom pružatelju inteligentnih industrijskih rješenja, kao glavni operativni direktor i suvlasnik, kao i suvlasnik zagrebačke Elke. Također je član nadzornog odbora IEDC Bled School of Management i veliki pristaša održivog razvoja.

ŽARKO JANIĆ

Žarko Janić je diplomirao i doktorirao elektrotehniku u Zagrebu na FERu. Bavio se magnetskim poljima i gubicima. Bio je rukovoditelj Razvoja i istraživanja u Končar energetskim transformatorima, a zatim rukovoditelj istraživanja u segmentu Velikih energetskih transformatora u Siemensu. Sada je rukovoditelj Operativne izvrsnosti u klasteru Large Power Transformers zadužen za Lean i digitalizaciju u tri najveće Europske tvornice transformatora unutar Siemens Energya.

ALAN ŠTEFANAC

Senior Manager | ET&P I Supply Chain

Deloitte Savjetodavne Usluge d.o.o.

Panel će moderirati izv. prof. dr. sc. Stanko Škec (Katedra za konstruiranje i razvoj proizvoda, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Sveučilište u Zagrebu).

Podijeli:

Novosti