Panel: Žene u inženjerstvu – izazovi održivog vodstva 

Manufacturing Innovation as a Driver of the Future

7.12.2023.

14:00-14:45

Kako žene u inženjerstvu mogu učiniti vodeće pozicije učinkovitijima, produktivnijima i pravednijima za svoje organizacije i društvo? Rasprava o rodnom jazu u proizvodnim poduzećima, gdje karijeru primarno prihvaćaju muškarci, postižući ravnotežu između posla i privatnog života i suočavajući se sa stereotipima.

Panelistice

MEDEJA LONČAR

Medeja Lončar je izvršna direktorica Siemensa u Sloveniji, regionalne kompanije Siemens AG, od 2007., Siemensa u Hrvatskoj od 2018. i Siemensa Srbija od 2021. Prije preuzimanja čelne funkcije Siemensovih lokalnih tvrtki vodila je Komunikacijski odjel i bila voditeljica poslovnog razvoja. U svojoj 30 godina dugoj karijeri gospođa Lončar bila je članica menadžerskih timova uspješnih slovenskih i međunarodnih tvrtki u nekoliko sektora i područja: mobilne komunikacije, industrija i energetika. Njezin glavni menadžerski fokus je strateški razvoj i upravljanje promjenama u organizacijama.

IVA TOMAS

Iva Tomas je inženjerka u poslovima razvoja i projektiranja u odjelu Dinamika vozila i okretna postolja u kompaniji Končar – Električna vozila. Magistrirala je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu 2017. godine na smjeru Industrijsko inženjerstvo i menadžment te karijeru usmjerila prema dinamičkim ispitivanjima tračničkih vozila – vlakova i tramvaja.  Jedna je od deset izabranih finalistica izbora Inženjerka godine 2023.

EDIN ŠKALJIĆ

Edin Škaljić kao inženjer strojarstva školovao se u Bosni, Velikoj Britaniji i Njemačkoj. Više od 20 godina inženjerskog i menadžerskog iskustva stekao je u američkoj vojsci, investicijskom bankarstvu i industriji aditivne proizvodnje. Također je registrirani patentni odvjetnik.
Od 2018. godine njegov glavni interes je stvaranje održivog inovacijskog ekosustava u BiH korištenjem tehnologija Industrije 4.0 i Industrije 5.0.


Panel će moderirati dr. sc. Maja Trstenjak (Zavod za industrijsko inženjerstvo, Fakultet strojarstva i brodogradnje).

Podijeli:

Novosti