Osvrt na EIT Manufacturing Innovation Workshop – Upravljanje partnerstvima u istraživanju i razvoju inovacija

Dana 16. 6. 2021. održana je radionica EIT Manufacturing Innovation Workshop – Upravljanje partnerstvima u istraživanju i razvoju inovacija u organizaciji EIT Manufacturing Huba za Hrvatsku – Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu (CIRTT) u suradnji s Fakultetom strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu (FSB).

U uvodnom djelu doc. dr. sc. Miro Hegedić s Fakulteta strojarstva i brodogradnje predstavio je mogućnosti koje nudi EIT Manufacturing zajednica znanja i inovacija, nakon čega je predstavio EIT Manufacturing Innovation Challenge, projekt baziran na konceptu otvorenih inovacija u kojem će tvrtke definirati izazove u svojim proizvodnim procesima, a start-up timovi će pomoći naći rješenja za zadane izazove.

Radionicu je vodila dr. sc. Vlatka Petrović, v.d. voditeljice Ureda za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu i podjelila ju je u dva dijela.

Prvi je dio bio posvećen pristupu partnerstvu u razvoju inovacija, modelima suradnje, planiranju suradnje i odabiru partnera.

Prvi dio radionice možete pogledati ovdje:

Drugi je dio bio posvećen Intelektualnom vlasništvu i upravljanju suradnjama, te kako osigurati raspolaganje rezultatima.

Drugi dio radionie možete pogledati ovdje:

Nakon svakog djela sudionici su imali prilike postaviti pitanja vezana uz temu.

Korisne poveznice vezane uz inovacije i partnerstva:

https://agora-eitmanufacturing.eu

http://ris.eitmanufacturing.eu/call-evo-r/

https://eitmanufacturing.eu/skillsmove/

https://heinnovate.eu/

https://www.100open.com/

https://eucalls.net/

https://intellectual-property-helpdesk.ec.europa.eu/horizon-ip-scan_en

https://www.gov.uk/guidance/university-and-business-collaboration-agreements-lambert-toolkit

https://ipbooster.meta-group.com/

Podijeli:

Novosti