EIT Manufacturing Innovation Workshop – Upravljanje partnerstvima u istraživanju i razvoju inovacija

Dana 16. 6. 2021. održana je radionica EIT Manufacturing Innovation Workshop – Upravljanje partnerstvima u istraživanju i razvoju inovacija u organizaciji EIT Manufacturing Huba za Hrvatsku – Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu (CIRTT) u suradnji s Fakultetom strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu (FSB).


U uvodnom djelu doc. dr. sc. Miro Hegedić s Fakulteta strojarstva i brodogradnje predstavio je mogućnosti koje nudi EIT Manufacturing zajednica znanja i inovacija, nakon čega je predstavio EIT Manufacturing Innovation Challenge, projekt baziran na konceptu otvorenih inovacija u kojem će tvrtke definirati izazove u svojim proizvodnim procesima, a start-up timovi će pomoći naći rješenja za zadane izazove.


Radionicu je vodila dr. sc. Vlatka Petrović, v.d. voditeljice Ureda za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu i podijelila ju je u dva djela.


Cilj radionice bio je prikazati mogućnosti koje pojedinoj organizaciji donose suradnje u razvoju inovacija te istaknuti elemente nužne za uspješnu izgradnju suradnji.

Prvi je dio radionice bio posvećen pristupu partnerstvu u razvoju inovacija, modelima suradnje, planiranju suradnje i odabiru partnera. Polaznici su imali prilike steći znanje o tome kako pristupiti planiranju, dogovaranju i provedbi suradnje koja uključuje partnere s različitim prethodnim iskustvima.


Prvi dio radionice možete pogledati ovdje:

Korisne poveznice vezane uz inovacije i partnerstva:


https://agora-eitmanufacturing.eu


http://ris.eitmanufacturing.eu/call-evo-r/


https://eitmanufacturing.eu/skillsmove/


https://heinnovate.eu/


https://www.100open.com/


https://eucalls.net/


https://intellectual-property-helpdesk.ec.europa.eu/horizon-ip-scan_en


https://www.gov.uk/guidance/university-and-business-collaboration-agreements-lambert-toolkit


https://ipbooster.meta-group.com/

Podijeli:

Novosti