Odabrani timovi za finalne izazove EIT Manufacturing Innovation Challengea

EIT Manufacturing Innovation Challenge, osim što okuplja inovativne timove koji rješavaju izazove vodećih hrvatskih kompanija, inovativan je koncept natjecanja u organizaciji EIT Manufacturing Huba Hrvatska koji je izazvao veliki interes javnosti.  

Na natjecanje su pristigle čak 23 prijave koje čine profesionalci i entuzijasti iz raznih područja, a predstavnici kompanija odabrali su jedanaest najboljih prijava pred kojima je intenzivno i dinamično razdoblje! 

Prijave su se ocjenjivale na temelju tri važna segmenta: postojanje potrebnih znanja i vještina unutar tima za određeni izazov, razumijevanje problematike zadane izazovom te prikazane razine motivacije za sudjelovanje u natjecanju. 

Četiri izazova postavile su kompanije Ferro-preis, JGL, Podravka i Vertiv, a u narednom će se razdoblju razvijati rješenje koje će najboljim timovima omogućiti mnogobrojne benefite u vidu potencijalne buduće suradnje, ali i bogate novčane nagrade. 

Izazov kompanije Ferro-Preis “Optimizacija proizvodnog plana kroz kvantitativne metode za poslovno odlučivanje – Izgradnja modela za optimizaciju proizvodnje” bit će zadatak za timove MonteSplit, P optimum i Machine Desk. MiniTeam suočit će se sa zanimljivim izazovom tvrtke JGL d.o.o. te pokušati identificirati onečišćenje u otopini kapi za oči iz potencijalnog LDPE pakiranja. Odgovor na pitanje “Kako bismo mogli preciznije predvidjeti potražnju kupaca za točnije planiranje opskrbe?” Podravki će dati timovi W Consulting, Frumentus, OptimInventory i webLAB dok će svoj odgovor na pitanje “Kako bismo mogli unaprijediti prijevoz teških proizvoda u proizvodnji unutar definiranog takta?” tvrtki Vertiv dati timovi W Consulting, Lakše napravimo robota nego smislimo naziv tima, ValCur Industries i Spremni na sve. 

Ostali se prijavljeni nažalost nisu uspjeli kvalificirati u finalni odabir, stoga im se ovim putem zahvaljujemo na prijavi i pozivamo da nastave pratiti djelovanje EIT Manufacturing Huba Hrvatska jer je ovo samo jedan u nizu projekata ovakve vrste te su u pripremi mnogobrojni zanimljivi događaji i natjecanja u kojima će zasigurno ponovno dobiti priliku za sudjelovanje. 

Sutra u 15 h ih očekuje KickOff događaj, o detalju kojeg će svi sudionici biti obaviješteni putem e-maila, gdje će se prvi put susresti s predstavnicima kompanija te organizacijskim timom. 

EIT Manufacturing Challenge ulazi u finale početkom prosinca kada će konačna rješenja biti prezentirana kompanijama i odabrana najbolja.  

Podijeli:

Novosti