Poziv na EIT Manufacturing Innovation Challenge završni događaj (demo dan) – 9.12.2021. u 11 h (online)

EIT Manufacturing Innovation Challenge je projekt kojem je cilj povezati proizvodne tvrtke i inovativne timove (start-upove) te potaknuti otvorene inovacije u proizvodnoj industriji. Važnost ovog projekta prepoznale su vodeće hrvatske kompanije, stoga su se pridružile i podržale događaj. Ferro-Preis d.o.o., JGL d.d., Podravka d.d. i Vertiv Croatia d.o.o. postavili su zanimljive i kompleksne izazove u kojima su tražile inovativnu metodu njihovog rješavanja.

Za rješavanje izazova prijavila su se ukupno 23 tima koja su činili studenti, start-up kompanije i stručnjaci iz tehničkog područja. Od svih prijavljenih timova, odabrano je njih 12 koji su u studenom imali priliku razviti rješenja uz pomoć predstavnika spomenutih kompanija i mentora, vrhunskih stručnjaka u području proizvodnje i tehnologija.

U četvrtak, 9. prosinca u 11 h održat će se svečanost predstavljanja pobjedničkih rješenja te vas pozivamo da dođete i čujete pitcheve timova s najboljim rješenjima, a bit će i prilika da upoznate ostale sudionike iz EIT Manufacturing inovacijskog ekosustava.

Događaj će se održati online i besplatan je za sve sudionike, s tim da je potrebna prethodna registracija preko linka u nastavku: https://bit.ly/eitmic21

Sudionici će također imati priliku saznati više o EIT Manufacturing zajednici i prilikama koje nudi hrvatskoj proizvodnoj industriji.

Raspored događaja

TemaPočetakKraj
Otvaranje događaja i predstavljanje rasporeda11:0011:05
EIT Manufacturing Innovation Challenge11:0511:15
Obraćanje predstavnika organizatora i kompanija11:1511:45
Predstavljanje EIT Manufacturing11:4511:55
EIT Manufacturing Networking11:5512:00
Finalni pitch timova12:0012:40
Zatvaranje događaja12:4013:00

Vidimo se u četvrtak, 9. prosinca 2021. godine u 11h.

Prijava: https://bit.ly/eitmic21

Sveučilište u Zagrebu je u 2020. godini, uz podršku EIT Manufacturing zajednice znanja i inovacija, pokrenulo EIT Manufacturing Hub za Hrvatsku, a od 2021. godine Fakultet strojarstva i brodogradnje ušao je u partnerstvo sa Sveučilištem u izvedbi EIT Manufacturing  Hub projekta. Vizija Europske unije je da će Europa predvoditi inovacije u proizvodnji, zbog čega je osnovana i uspješno djeluje  EIT Manufacturing zajednica.  S tom misijom osnovani su i centri diljem Europe da okupe sve dionike koji rade u proizvodnji i podrže ih kroz edukaciju, međusobno povezivanje i inovacijske projekte.

Podijeli:

Novosti