EIT Community Booster

S ciljem da podupre New European Bauhaus transformaciju, EIT zajednica traži start-up i scaleup tvrtke koje razvijaju inovativna rješenja koja će pomoći Europi da postane održiva i inkluzivna te podići kvalitetu života njenih stanovnika na višu razinu.

New European Bauhaus inicijativa je Europske komisije, a cilj je joj je pretočiti European Green Deal u opipljivo i pozitivno iskustvo za sve Europljane. S time na umu, EIT Community Booster, traži start-up i scaleup tvrtke čija se rješenja poklapanju s tri misli vodilje New European Bauhausa: održivosti, estetikom i inkluzivnošću.

Više o New European Bauhaus inicijativi saznajte ovdje: https://europa.eu/new-european-bauhaus/delivery_en

U sklopu EIT Community Booster programa, EIT Manufacturing zajednica znanja i inovacija raspisala je akceleracijski poziv za start-up tvrtke koje se bave zelenom i društveno održivom proizvodnjom.

Što nude?

4 tvrtke osvojit će 15 000 € novčane nagrade s ciljem da ubrzaju svoj rast. Uz to dobit će od EIT Manufacturing Business Creation tima paket usluga vezan za pristup tržištu i financijama vrijedan 35 000 €.

Prijaviti se mogu isključivo start-up tvrtke koje razvijaju održiva rješenja u proizvodnoj industriji, u pre-seed ili seed fazi rasta, koje namjeravaju aktivno rasti, demonstrirale su sposobnost privlačenja kupaca (eng. meaningful customer traction), postoje duže od godinu dana, imaju zaposlenike zaposlene na puno radno vrijeme, inkorporirane su u zemljama Europske unije, žele razviti i upotpuniti svoje poslovanje te trenutačno traže ili će u budućnosti tražiti pristup financijama od partnera koji će ući u vlasničku strukturu tvrtke (eng. equity partners).

Uz sve navedeno, prijavljene tvrtke moraju razvijati rješenja u jednom od sljedećih tematskih područja:

Green manufacturing

  • Low environmental footprint solutions
  • Solutions related to decarbonizing manufacturing processes and maintenance
  • ‘Locally’ manufactured and delivered solutions
  • Circular economy solutions
  • Urban manufacturing solutions

Socially sustainable manufacturing

  • Efficiencies related to manufacturing processes and maintenance
  • Human-machine co-working and automation solutions
  • Agile, flexible, and resilient supply chains
  • Inclusiveness and quality of experience (including aesthetics) in manufacturing processes and solutions

Prijave traju do 17. prosinca 2021., a prijaviti se možete ovdje: https://eitdigital.submittable.com/submit

O pozivu i uvjetima za prijavu koji je unutar EIT Community Booster programa raspisala EIT Manufacturing zajednica znanja i inovacija više doznajte ovdje: https://eitmanufacturing.eu/eit-community-booster/

Osim EIT Manufacturing zajednice, u sklopu EIT Community Boostera i druge su EIT zajednice objavile povezane natječaje:  EIT Digital, EIT Climate-KIC, EIT Food i EIT Urban Mobility. Više o njima doznajte ovdje: https://eit.europa.eu/our-activities/opportunities/eit-community-booster-scaling-new-european-bauhaus-ventures

Podijeli:

Novosti