EIT Manufacturing Innovation Workshop – Intelektualno vlasništvo i upravljanje suradnjama

Drugi dio radionice EIT Manufacturing Innovation Workshop – Upravljanje partnerstvima u istraživanju i razvoju inovacija nosio je naziv Intelektualno vlasništvo i upravljanje suradnjama, te je bio posvećen upravljanju intelektualnim vlasništvom u istraživačkim konzorcijima.

Radionica je održana 16. 6. 2021. u organizaciji EIT Manufacturing Huba za Hrvatsku – Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu (CIRTT) u suradnji s Fakultetom strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu (FSB), a vodila ju je dr. sc. Vlatka Petrović, v.d. voditeljice Ureda za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu.


Polaznici su imali prilike saznati kako evaluirati i procijeniti vrijednosti intelektualnog vlasništva, kako steći i očuvati intelektualno vlasništvo unutar istraživačkog konzorcija, koji sve modeli zaštite intelektualnog vlasništva postoje, koja je uloga intelektualnog vlasništva u poslovanju, kako uskladiti očekivanja različitih partnera u projektu i kako unaprijed dogovoriti tko je vlasnik, tko ima pravo korištenja, tko ima pravo na prihode od proizvoda stvorenog kao rezultata istraživanja i pod kojim uvjetima.


Drugi dio radionice možete pogledati ovdje:


Korisne poveznice vezane uz inovacije i partnerstva:

https://agora-eitmanufacturing.eu

http://ris.eitmanufacturing.eu/call-evo-r/

https://eitmanufacturing.eu/skillsmove/

https://heinnovate.eu/

https://www.100open.com/

https://eucalls.net/

https://intellectual-property-helpdesk.ec.europa.eu/horizon-ip-scan_en

https://www.gov.uk/guidance/university-and-business-collaboration-agreements-lambert-toolkit

https://ipbooster.meta-group.com/


Podijeli:

Novosti