Otvoren poziv: LEADERS for Women Innovators in Manufacturing at EIT RIS

“LEADERS – inovatorice u proizvodnji” je natjecanje u organizaciji Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT Manufacturing), a koje je usmjereno inovatoricama rješenja koja se bave izazovima povezanima s proizvodnjom.

Nagrada se dodjeljuje ženama iz zemalja prihvatljivih za EIT RIS (Regional Innovation Scheme), među kojima je i Hrvatska, a koje su značajno utjecale na inovacijski ekosustav pretvaranjem ideja u nove i napredne proizvode i/ili usluge za dobrobit ljudi i planeta. Ovom nagradom EIT Manufacturing želi podići svijest o potrebi za što više inovatorica u proizvodnji i stvoriti uzore mladim djevojkama i ženama iz svih krajeva svijeta.

U prvom krugu prijava do 60 prijavljenih koje ispunjavaju uvjete proći će kroz online obuku usmjerenu na predstavljanje vlastitog rada. Nakon drugog kruga, šest najbolje rangiranih prijaviteljica bit će pozvano na svečanu dodjelu nagrada na kojoj će tri pobjednice biti javno proglašene i primiti nagrade u iznosu od 10.000 eura, 7.500 eura i 5.000 eura.

Tko se može prijaviti?

“LEADERS – inovatorice u proizvodnji” otvoren je za prijave svim inovatoricama (tj. stručnjakinjama, istraživačicama, poduzetnicama itd.) koje su državljanke prihvatljivih zemalja EIT RIS-a (Hrvatska je među njima) i imaju vodeću ulogu u razvoju rješenja koja odgovaraju jednoj od sljedećih vodećih područja EIT Manufacturinga:

·       Fleksibilni proizvodni sustavi za konkurentnu proizvodnju. Tehnologije u nastajanju omogućuju gotovo neograničenu fleksibilnost u dizajnu i proizvodnji proizvoda, omogućujući potpunu prilagodbu.

·       Sustavi niskog utjecaja na okoliš i cirkularna ekonomija za zelenu proizvodnju. Korištenje novih tehnologija za smanjenje upotrebe resursa, energije i materijala u proizvodnim sustavima koje omogućuju nove, cirkularne poslovne modele.

·       Digitalna i suradnička rješenja za inovativne proizvodne ekosustave. Suradnja i poslovanje na digitalnim platformama i mrežama vrijednosti koje omogućuje tvrtkama stvaranje novih i visoko učinkovitih lanaca vrijednosti.

·       Suradnja čovjeka i stroja za društveno održivu proizvodnju. Pametno korištenje automatizacije i robota koje omogućuje sjajna radna mjesta, fleksibilnu proizvodnju i održiv ljudski rad.

 

Prijave su otvorene do 19. srpnja 2023., a više informacija možete pronaći na poveznici: https://www.eitmanufacturing.eu/calls/leaders-2023-call/

Podijeli:

Novosti