Otvoren poziv: „EIT Manufacturing RIS – inkluzija“

RIS inkluzija je aktivnost koja ima za cilj privući, odabrati i pružiti podršku subjektima koji dolaze iz EIT RIS zemalja, među kojima je i Hrvatska, u razvoju inovativnih rješenja kako bi rad u proizvodnoj industriji bio inkluzivniji za osobe s invaliditetom.

Aktivnost će pružiti financijsku potporu odabranim prijaviteljima. Osim toga, odabrani podnositelji zahtjeva dobit će usluge podrške koje će pružiti EIT Manufacturing RIS tim s ciljem potpore provedbi njihovog projekta.

Tko se može prijaviti?

EIT Manufacturing otvoren je za prijave subjekata koji dolaze iz zemalja prihvatljivih za EIT RIS i imaju vodeću ulogu u razvoju rješenja koja odgovaraju jednom od sljedećih vodećih područja EIT Manufacturinga:

Fleksibilni proizvodni sustavi za konkurentnu proizvodnju. Tehnologije u nastajanju koje omogućuju gotovo neograničenu fleksibilnost u dizajnu i proizvodnji proizvoda, omogućujući potpunu prilagodbu krajnjem korisniku.

Sustavi niskog utjecaja na okoliš i cirkularna ekonomija za zelenu proizvodnju. Korištenje novih tehnologija za smanjenje upotrebe resursa, energije i materijala u proizvodnim sustavima koje omogućuje nove cirkularne poslovne modele.

Digitalna i suradnička rješenja za inovativne proizvodne ekosustave. Suradnja i poslovanje na digitalnim platformama i mrežama vrijednosti koja omogućuje tvrtkama stvaranje novih i visoko učinkovitih lanaca vrijednosti.

Suradnja čovjeka i stroja za društveno održivu proizvodnju. Pametno korištenje automatizacije i robota omogućuje sjajna radna mjesta, fleksibilnu proizvodnju i održiv ljudski rad.

Prijave su otvorene do 4. kolovoza 2023..

Možete se prijaviti i pronaći više informacija o projektu na POVEZNICI.

Podijeli:

Novosti