Manufacturing Innovation as a Driver of the Future – mjesto susreta vodećih hrvatskih kompanija i inovativnih startup rješenja

9. prosinca 2022. u prostoru Zagrebačkog Inovacijskog Centra ZICER-a održat će se događaj Manufacturing Innovation as a Driver of the Future. Cilj je ovog događaja okupiti sve ključne dionike u proizvodnoj industriji, kao i sve osobe zainteresirane za tijek proizvodne industrije u budućnosti.

Sudionici događaja imat će prilike doznati više o mogućnostima koje im nudi EIT Manufacturing zajednica znanja i inovacija te čuti iskustva i mišljenja stručnjaka s lokalne scene u zanimljivim panel raspravama.

U sklopu događaja imat će prilike i upoznati startup tvrke koje su sudjelovale u Partnerstvom do rasta, programu osmišljenom da bi povezao hrvatske startup tvrtke i velike proizvodne kompanije.

Na kraju će se sudionicima predstaviti i pobjednički startup timovi s ovogodišnjeg Manufacturing Innovation Challengea, programa u sklopu kojega su dvije velike proizvodne kompanije – Podravka d.d. i JGL d.d. postavile izazove s kojima se susreću u svojim proizvodnim procesima, a startup timovi su ih pokušali riješiti. 

Prijave za događaj vrše se ovdje:  https://bit.ly/Manufacturing_of_Future_prijave  

Manufacturing Innovation Challenge Demo dan

Riječ je o projektu kojemu je cilj povezati proizvodne tvrtke i inovativne timove studenata, razvojne (startup) tvrtke te neovisne timove zainteresiranih profesionalaca i entuzijasta kako bi se potaknule otvorene inovacije u proizvodnoj industriji.

Ovaj inovativni izazov pruža jedinstvenu priliku za suradnju inovativnih timova s uspješnim proizvodnim poduzećima, edukaciju kroz strukturirani program stvaranja inovacija uz potporu iskusnih mentora te mogućnost za upoznavanje kolega, potencijalnih partnera, klijenata ili poslodavaca. Dijeljenjem znanja i umrežavanjem pod mentorstvom vodećih stručnjaka iz pojedinoga područja, okupljeni timovi natjecali su se u izradi najboljih rješenja koja će pomoći u rješavanju jednoga od zadanih izazova. Najbolja rješenja bit će nagrađena bogatim novčanim nagradama.

Program je počeo početkom studenog i trajao gotovo mjesec dana, a 11 timova prijavilo se za rješavanje izazova. Od svih prijavljenih timova, njih je 9 izabrano za sudjelovanje u programu, te su imali priliku razviti rješenja uz pomoć predstavnika spomenutih kompanija i mentora, vrhunskih stručnjaka u području proizvodnje i tehnologija. 

Više o Manufacturing Innovation Challengeu doznajte ovdje: https://eitmanufacturing.unizg.hr/index.php/innovation-challenge/innovation-challenge-2022/  

Partnerstvom do rasta – program koji povezuje hrvatske startup tvrtke s velikim proizvodnim kompanijama

Na događaju Manufacturing Innovation as a Driver of the Future 9. prosinca predstavit će se i 9 inovativnih startupova iz aktivnosti Partnerstvom do rasta. 

Radi se o programu koji organizira EIT Manufacturing Hub Hrvatska kako bi startup ili scaleup tvrtkama pomogao u povezivanju s proizvodnim kompanijama te ojačao njihove kompetencije za pokretanje poslovnih i inovacijskih suradnji.

Prijavljeni startupovi u sklopu događaja predstavit će svoje djelovanje te otvoriti priliku kompanijama da iskoriste njihova inovativna rješenja u potencijalnoj suradnji te tako omoguće zajednički rast i razvoj.

Događaj organizira EIT Manufacturing Hub za Hrvatsku – Centar za istraživanje razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu i Fakultete strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu. 

Više o programu Partnerstvom do rasta doznajte ovdje: https://eitmanufacturing.unizg.hr/index.php/partnerstvom-do-rasta/

Za događaj Manufacturing Innovation as a Driver of the Future možete se prijaviti ovdje:   https://bit.ly/Manufacturing_of_Future_prijave

Program događanja pogledajte ovdje: https://bit.ly/MIDF_program_update

Radni jezik događaja je hrvatski, ali dijelovi događaja održat će se na engleskom.

Podijeli:

Novosti