EIT Jumpstarter 2022 – Imate inovativnu ideju i želite pokrenuti svoj posao?

Kreativna zajednica, napredno znanje, jedinstveni program, stručni treneri i mentori sve je to EIT Jumpstarter. Uz doprinos najboljih stručnjaka u području, kreativnu zajednicu i jedinstveno znanje, cilj nam je podržati nositelje ideja da svoje ideje pretvore u posao. Pomažemo inovatorima i poduzetnicima da izgrade održiv poslovni model u svojoj ideji inovativnog proizvoda ili usluge, validiramo je i ako se pokaže da je njihova poslovna ideja održiva, potičemo ih da registriraju svoju tvrtku.

Natjecanje organiziraju EIT Health, EIT RawMaterials EIT Food, EIT InnoEnergy, EIT Manufacturing i EIT Urban Mobility. Radi se o šest zajednica znanja i inovacija EIT-a, Europskog instituta za inovacije i tehnologiju. Okupljaju poduzeća, istraživačke centre i sveučilišta kao partnere stvarajući povoljno okruženje za procvat kreativnog mišljenja i inovacija. EIT je vrijedan, vjerodostojan partner za pokretanje vaše poslovne ideje.

Diplomanti programa posjeduju vještine i znanja za pokretanje svoje tvrtke, a kao dio alumni zajednice dobivaju daljnju podršku i posvećene savjete od EIT zajednica u vezi sljedeće faze svog start-up puta. Timove upoznajemo s partnerima, VC-ima, regulatornim tijelima i tvrtkama koje mogu proizvoditi svoje proizvode, njihovim prvim kupcem ili poligonom za testiranje i razvoj. Surađuju s velikim inovacijskim hubovima u Europi, što je važno kada žele ući na strana tržišta.

Program od 2017. trenira mnogobrojne start-up timove, a interes za natjecanje iz godine u godinu raste. 2019. EIT Jumpstarter osvojio je nagradu za najbolju edukacijsku inicijativu (Best Association Training) organizacije European Association Awards.

Je li ovaj projekt stvoren baš za mene?

Jesi li dio znanstvenog projektnog tima, inovator, znanstvenik, doktorand ili student magistarskog studija s idejom o proizvodu ili usluzi kako bi mogla poremetiti postojeća tržišta u zdravstvu, poljoprivredno-prehrambenom sektoru, sirovinama, energetici, urbanoj mobilnosti ili proizvodnom sektoru? Želiš li svoju ideju iznijeti iz laboratorija na tržište? Onda je EIT Jumpstarter idealan za tebe!

Što ćeš naučiti?

Tijekom osmomjesečnih programa moći ćeš pronaći i potvrditi najbolji poslovni model za svoju inovativnu ideju. Tečajevi se temelje na metodologiji lean start-up iz Silicijske doline prevedenoj na europsko okruženje. Naučit ćete: kako poboljšati svoj posao, ponudi vrijednosti za kupca, segmentaciji tržišta, financijama, osnovama ulaganja, pravnim osnovama…

Tijekom programa dobit ćete financijsku potporu za putovanje i smještaj, a najbolji timovi u svakoj kategoriji imat će priliku osvojiti novčanu nagradu od 10 000 €.

Zašto je ovaj program jedinstven?

EIT Jumpstarter je vrlo selektivan, natjecateljski program; sudjelovanje u njemu otvara vrata prema europskim tržištima i povezuje najbolje timove sa šest velikih industrijskih partnera EIT zajednica kao što su GE Healthcare, Siemens, Philips, Roche, Bosch, Nestlé, Pepsico i Maspex, između ostalih.

Otkrijte više na: https://eitjumpstarter.eu/why-eit-jumpstarter/ 

Prijave su otvorene do 10. travnja 2022. godine.

Prijavite se OVDJE!

Za više informacija kontaktirajte: dr. Verónica Rodríguez García, veronica.rodriguez@eitmanufacturing.eu

Podijeli:

Novosti