Talent’s_ON e.DO_Cube hackaton

Otvorene su prijave za Talent’s_ON e.DO_Cube hackaton koji organiziraju tvrtka COMAU i Politecnico di Milano (Politehničko sveučilište u Milanu) u suradnji s EIT Manufacturing zajednicom znanja i inovacija u sklopu promocije EIT Manufacturing Master School programa.  

Hackaton je fokusiran na virtualnu robotiku i 3D printanje kao dvije bitne tehnologije povezane s industrijom 4.0, a održat će se 25. i 26. studenoga 2021. Sudionici će osmisliti proizvod, definirati krajnje korisnike i opseg korištenja/primjene proizvoda u skladu s Programom za održivi razvoj do 2030. (eng. Sustainable Development Goals Agenda 2030) te će taj proizvod 3D-printati tako da isprogramiraju e.DO Cube kroz Blockly sučelje.

e.DO je modularni više-osovinski robot s integriranom open-source inteligencijom namijenjen za edukaciju kojeg je razvila tvrtka COMAU, dok je e.DO Cube virtualna inačica robota razvijena za programiranje i korištenje u simuliranim prostorima te za učenje na daljinu.

Program će se održati online s maksimumom od 100 sudionika koji će biti podijeljeni u timove od 5 članova. Nije potrebno imati prethodno znanje o programiranju da bi sudjelovali u programu.

Svaki će član tri najbolja tima osvojiti e.DO Cube!

Cijena za sudjelovanje u Hackathonu je 50€, no sudjelovanje je besplatno za EIT Manufacturing Master School studente i ženske osobe, a za studente iz RIS zemalja, među kojima je i Hrvatska cijena je 15€. Prijaviti se mogu studenti tehničkih fakulteta stariji od 20 godina, a ciljna su skupina studenti preddiplomskih studija.

Prijave traju do 12. studenog, prijaviti se možete ovdje: https://apply.eitmanufacturing.eu/courses/course/26
Više o e.DO robotu i e.DO Cubeu saznajte ovdje: https://edo.cloud/en/

Više o Programu za održivi razvoj do 2030. saznajte ovdje: https://www.undp.org/sustainable-development-goals

Podijeli:

Novosti