Partnerstvom do rasta

Alavera SE – Programsko rješenje za optimizaciju proizvodnog procesa u tekstilnome sektoru u obliku reimplementacije krojnih viškova


Alavera jest multidisciplinarni tim inženjera s višegodišnjim iskustvom u sektorima poput: trgovina sekundarnim tekstilijama, praktična primjena tehnologije računalnog vida, optimizacija proizvodnih procesa prema LEAN metodologiji. Projekt za cilj ima digitalizaciju proizvodnog procesa i konverziju poslovanja tekstilnih poduzeća prema cirkularnome, te zero-waste modelu.


Tko smo mi

Alavera organizacija za dizajn i redizajn, profitna je udruga s trogodišnjom komercijalnom djelatnosti prikupljanja tekstilnog otpada u svrhu njegove obrade, te ponovnog plasiranja prikupljenog tekstila na tržište u obliku proizvoda dodane vrijednosti. Nakon trogodišnjeg manualnog rada na optimizaciji ukupne otpadne bilance u sektoru, sada uvodimo softversku optimizaciju proizvodnih procesa, kao što i jednako kao i do sada – osiguravamo protokol replasmana tekstilnih viškova na tržište.


Kako možemo surađivati

Korištenjem našeg proizvoda možete optimizirati poslovanje vašeg poduzeća u tekstilnome sektoru. Radi se o prilagođavanju i postavljanju naše aplikacije u konkretnu okolinu vašeg industrijskog postrojenja i modeliranju postavki problema upravo prema specifikacijama vašeg radnog konteksta. Nadziremo vaš proizvodni proces, indeksiramo vaš tekstilni otpad u svrhu pravilnog zbrinjavanja. Naša uloga u ovoj suradnji pružiti je softversku podršku/infrastrukturu za ostvarenje optimizacije, povećanje produktivnosti, smanjenje otiska u okolišu, dok je uloga partnera pomoći u modeliranju postavki problema, kako bi partneru isti problem bio riješen.

Primarna intencija jest suradnja s partnerima iz tekstilnog sektora, no dobrodošli su i partneri koji su klijenti tekstilnog sektora. Također, otvoreni smo za bilo kakvu suradnju koja nam može pomoći u validaciji inovativnog koncepta našeg proizvoda i njegovoj preliminarnoj industrijskoj implementaciji.


Zašto surađivati s nama

Našim potencijalnim partnerima nudimo:

  • Digitalizacija poslovanja i zelena tranzicija (LEAN)
  • Povećanje EPR-a poduzeća
  • Povećanje OEE-a proizvodnje
  • Ostvarivanje CSR-a poduzeća
  • Smanjenje utjecaja na okoliš
  • Zbližavanje s EU fondovima

Kontakt

Niko Bucalo, osnivač 

Alavera organizacija za dizajn i redizajn

niko.bucalo@fer.hr 

Telefon: +385 97 615 6895

www.alavera.hr