Predstavljanje EIT Manufacturing zajednice znanja i inovacija

Sveučilište u Zagrebu u ulozi EIT Manufacturing Huba za Hrvatsku 15. listopada organizira online događaj na kojem će se široj javnosti predstaviti EIT Manufacturing inovacijska zajednica.

EIT Manufacturing jedna je od devet inovacijskih zajednica Europskoga instituta za inovacije i tehnologiju (EIT). Njegova je misija stvoriti mrežu europskih inovatora u proizvodnom području koja bi pridonijela podizanju vrijednosti europskih proizvoda, procesa i usluga te potaknula stvaranje globalno kompetitivne i održive proizvodnje.

Vizija je EIT Manufacturing zajednice pozicionirati države Europske unije kao vodeće aktere na području inovacija u proizvodnji na svjetskom tržištu. Sveučilište u Zagrebu postalo je Hub za EIT Manufacturing zajednicu u sklopu Regionalne inovacijske sheme Europskoga instituta za inovacije i tehnologiju (EIT RIS).

Aktivnosti EIT Manufacturing zajednice predstaviti će direktor za odnose s EU-om i RIS-om dr. Konstantinos Georgoulias i direktor za CLC East sektor Johannes Hunschofsky.

U sklopu događaja više će o inovacijama u Hrvatskoj govoriti istaknuti poduzetnici i znanstvenici, koji će predstaviti primjere inovacija u proizvodnji te ukazati na ključne čimbenike u razvoju inovacije, kao i potrebe i mogućnosti za unaprjeđenje inovacijskoga sustava.

Događaj će početi 15. listopada u 10.00 sati, a trajat će do 12.30. Održat će se online putem Zoom aplikacije.

Više o programu događaja možete doznati u agendi.

Prijaviti se možete ovdje.

Više o EIT Manufacturing zajednici možete doznati ovdje: https://eitmanufacturing.eu/

Podijeli:

Novosti