Manufacturing Innovation Challenge 2022.

Manufacturing Innovation Challenge je projekt kojem je cilj povezati proizvodne tvrtke i inovativne timove (startupe) te potaknuti otvorene inovacije u proizvodnoj industriji.

Zašto sudjelovati?

Ako se pitaš zašto bi se trebao prijaviti na Manufacturing Innovation Challenge 2022., onda će ti sljedeće informacije biti ključne.

Manufacturing Innovation Challenge pružit će ti jedinstvenu priliku za suradnju s uspješnim proizvodnim poduzećima, edukaciju i mentorstvo kroz strukturirani program stvaranja inovacija uz podršku iskusnih mentora te mogućnost za upoznavanje kolega, potencijalnih partnera, klijenata ili poslodavaca.

Ukoliko te još uvijek nismo uvjerili na prijavu, možda će ti nagradni fond i dodatne prilike za suradnju s hrvatskim proizvodnim kompanijama promijeniti mišljenje.

Izazovi!

IZAZOV 1

Automatizacija procesa izmjene taložnih ploča u monitoringu

 

JGL d.d.

IZAZOV 1

Automatizacija procesa izmjene taložnih ploča u monitoringu

JGL d.d.

IZAZOV 2

Kako bi smo mogli optimizirati veličinu proizvodnih naloga?

Podravka d.d

IZAZOV 2

Kako bi smo mogli optimizirati veličinu proizvodnih naloga?

Podravka d.d

Program događanja
Manufacturing Innovation Challenge je projekt kojem je cilj povezati proizvodne tvrtke i inovativne timove (startupe) te potaknuti otvorene inovacije u proizvodnoj industriji.

MIC 2022. sastoji se od sljedećih faza:

17.10 - 9.11.2022.
Prijava timova

Timovi koji imaju namjeru sudjelovati na MIC-u predaju svoju prijavu preko online sustava za prijavu na način da jedan od članova tima ispuni prijavnicu. Prijave su otvorene od 17. listopada do 4. studenog 2022. godine.

09.11 - 13.11.2022.
Evaluacija prijava od strane kompanija

Kompanije koje su definirale izazove će zajedno s organizacijskim timom evaluirati prijave timova te će odabrati one koji ulaze u natjecanje. O provedenom odabiru timovi će biti obaviješteni i bit će ima dane upute o sljedećim koracima.

14.11. - 04.12.2022.
Rješavanje izazova od strane odabranih timova

Odabrani timovi rade na rješavanju izazova uz podršku mentora i stručnjaka iza EIT Manufacturing zajednice, dodatnu edukacije i online susrete s predstavnicima kompanija koje su definirale izazove. Timovi će u sklopu ove faze proći kroz edukacijske sesije koje će im pomoći da lakše formiraju finalno rješenje te će imati i 2 online susreta s predstavnicima kompanija.

07.12.2022.
Prezentacije rješenja pred žirijem

Timovi koji su predali svoja rješenja na vrijeme i u potpunosti, prezentiraju rješenja žiriju koji se sastoji od predstavnika kompanije koja je definirala izazov i predstavnika EIT Manufacturinga. Prezentacija će se održati za vrijeme Manufacturing Innovation Challenge Demo dana koji se održava uživo 7.12.2022.

07.12.2022.
Prezentacija najboljih rješenja na demo danu

Unutar svakog izazova bit će odabran jedan najbolji tim koji će svoje rješenje izazova predstaviti na demo danu Manufacturing Innovation Challenge događaja koji će biti 7.prosinca 2022.

OFORMI TIM

Odličan tim za najbolje rješenje

ISPUNI PRIJAVU

Dobra prijava rezultira primanjem u program

SUDJELUJ U NATJECANJU

Budi među najboljim timovima

Pokrovitelj

Lokalni partneri

Akademski partneri

Novosti s natjecanja

FAQ

Manufacturing Innovation Challenge poziva sve kreativce, studente, inovacijske timove, poduzetnike ili one koji će to tek postati da se prijave. Svi timovi su dobrodošli pod uvjetom da su članovi punoljetni.

Kako bi sudjelovao na Manufacturing Innovation Challenge-u klikni na gumb “Prijavi se” i ispuni prijavu. Nakon što prijava bude evaluirana od strane kompanije koja je zadala izazov i organizatora, dobit ćeš informaciju je li tvoj tim primljen.

Sve prijave ostaju intelektualno vlasništvo pojedinaca ili organizacija koje su ih razvile. Nakon natjecanja kompanija koja je dala izazov, može timu ponuditi nastavak suradnje.

Manufacturing Innovation Challenge će biti online, a završni događaj uživo.

Vidi dio na stranici vezan uz program Manufacturing Innovation Challenge-a ovdje.

Tijekom natjecanja na raspolaganju će vam biti stručni mentori i predstavnici kompanije koji će vam svojom ekspertizom i dugogodišnjim iskustvom pomoći u razvoju rješenja.

Svaka kompanija je unutar izazova definirala što tim mora predati kao rješenje, a ono se mora predati u sljedećoj formi:

Sažetak (koji je izazov, zašto baš vi rješavate taj problem i koje je rješenje)

Prezentaciju u PDF formatu koja predstavlja predloženo rješenje na dani izazov (prezentacija treba biti napravljena tako da će njezino prezentiranje biti u trajanju od 10 minuta + vrijeme za pitanja žirija – ukupno 20-30 minuta po timu)

Materijal koji demonstrira rješenje (kod, web stranica, prototip, mockup – linkovi na rješenje, rezultati eksperimenata).

Ne, mogu se prijaviti samo projekti koji su napravljeni/prilagođeni specifično za ovaj izazov.

Rok za prijavu timova je 9.11.2022. U 14h.

Ukoliko je tim uspješno prošao kroz fazu prijave. Rok za predaju rješenja je 4.12.2022.

Sudjelovanje na Manufacturing Innovation Challenge-u moguće je jedino u timu.

Ne postoji maksimalni broj članova tima, ali svakako preporučamo da on ne bude veći od 7.

Sudjelovanje na Manufacturing Innovation Challenge-u u potpunosti je besplatno za sve sudionike.

Cijeli program odvijat će se na hrvatskom jeziku.

Želite surađivati s EIT Manufacturing HUB Hrvatska