Partnerstvom do rasta

AFIRMATIVA CONSULTING – inženjerske konzultacije za industrijsku transformaciju

 

Tko smo mi

AfirmativaConsulting d.o.o. tvrtka je specijalizirana za pružanje konzultacija u području razvoja tehnoloških rješenja s fokusom na digitalnu transformaciju i energetsku (zelenu) tranziciju. S više od 15 godina iskustva u industriji i informacijsko-komunikacijskim tehnologijama, stekli smo ekspertizu u kodiranju, označavanju i dinamičnoj proizvodnoj sljedivosti u stvarnom vremenu. Paralelno s tim, aktivno smo sudjelovali u konzultantskim ulogama, razumijevajući kompleksne procese proizvodnih tvrtki i doprinoseći razvoju projektnih zadataka u skladu s Industrijom 4.0.

U suradnji s tvrtkama podizvođačima integriranim u EU CONSULTING HUB, omogućavamo direktni pristup klijentima kroz primjenjive usluge, aktivno konzultirajući proizvodne tvrtke, posebno u procesnoj industriji.

 

Kako možemo surađivati

Naša glavna područja djelovanja obuhvaćaju inženjering u industriji, pružanje rješenja, usluga i odgovora na projektne zadatke klijenata s fokusom na digitalnu transformaciju i zelenu tranziciju.

 

Afirmativa Consulting d.o.o. čini vrijedan tim inženjerskih stručnjaka i konzultanata s nizom ekspertiza i uspješnih projekata u različitim industrijskim granama. Kao dio EU Consulting HUB-a, u suradnji s eminentnim hrvatskim tvrtkama poput IntisEngineering, Codel, Multivac, Foodcom, GS1 Hrvatska, GantConsulting i drugima, pružamo izvrsnu podršku u rješavanju pitanja vezanih uz proizvodnju, linije za pakiranje, automatizaciju, prilagođena rješenja, internu i eksternu sljedivost, te upravljanje proizvodnjom.

 

Naši zadaci uključuju kreiranje UserRequirementSpecification (URS) za projektne zadatke klijenata, izradu strateških dokumenata vezanih uz digitalnu i zelenu tranziciju proizvodnih kompanija, te pružanje savjetodavnih financijsko-poslovnih koncepata sukladno planu društva i mogućnostima HR tržišta. Također, izrađujemo DIGITALIZACIJSKI ROAD MAP – strateški dokument za jasan i primjenjiv rad s klijentima prema planu investicija i financiranja, uključujući planirane natječaje EU fondova.

 

Zašto surađivati s nama

Naši uspješni projekti temelje se na tehnologiji industrije 4.0 i znanju stečenom kroz izazovne implementacije.

Kao primjer, navest ćemo USE CASE ostvaren u BAT/TDR Hrvatska, Tvornica Kanfanar, kroz aktivno uvođenje opreme na 16 linija u sklopu Projekta TPD I i II (Tobacco ProductiveDirective). Implementirali smo označavanje kutijica cigareta laserskim sustavima na visokim brzinama, prateći jedinstveni kod i oznaku iz predefinirane baze podataka kodova. Ovaj kompleksan sustav i projekt predstavljaju izazove moderne proizvodne industrije, pridonoseći konkretnom primjeru digitalne transformacije proizvodnih tvrtki. Naš pristup karakterizira fleksibilnost. Prepoznajemo dinamičnost elektroničke industrije i cilj nam je prilagoditi se razvijajućim zahtjevima, prilagoditi se individualnim potrebama i neočekivanim promjenama kad god je to potrebno.

Kontakt

Velimir Mraković, direktor 

Afirmativa Consulting d.o.o.

Tel:  +385 98 808 844

Email: velimir.mrakovic@eu-consulting.hr